СРПСКА ЗАЈЕДНИЦА ЕДМОНТОН

Новак Ђоковић

најбољи тенисер света

Омладинска репрезентација

СРБИЈЕ

Прваци света


Ватерполо репрезентација

СРБИЈЕ

прваци света


Кошаркашка репрезентација

СРБИЈЕ

Вицешампиони света


Јелена Мрђеновић

првак света у боксу

ЦРКВА СВЕТОГ САВЕ - ЕДМОНТОН

ЦРКВА СВЕТОГ САВЕ - ЕДМОНТОН

НОВОСТИ ИЗ ЕДМОНТОНА

НОВОСТИ ИЗ ЕДМОНТОНА

ОГЛАСИ - ОБАВЕШТЕЊА

ШАМПИОНИ АЛБЕРТЕ 2016.

НОВОСТИ ИЗ ЕДМОНТОНА

Књижевно вече са Радомиром Батураном


У недељу 20. децембра по завршетку Свете Литургије у црквеној сали одржано је предавање и видео презентација на тему СРБИЈА; РУСИЈА и ВИЗАНТИЈСКО НАСЛЕЂЕ и приказана је изложба икона и византијског новца.

Предавање на ову тему одржао је господин Мирко Н. Думановић - професор на NAIT колеџу у Едмонтону. Млада умјетница Ирина Илић одсвирала је музичку нумеру на клавиру а иконописац из Едмонтона господин Љубомир Илић говорио је о иконама византијског стила.  Присутни су са великом пажњом одслушали предавања, уживали у музичком делу програма а потом погледали изложбе икона и византијског кованог новца.

Милорад Живковић, CompTIA Certified Computer Professional, квалитетно и повољно пружа све врсте компјутерских услуга, оправке и инсталације, за бизнис и приватно. (780) 708 - 2695


Поводом 17-те годишњице нато бомбардовања српских земаља

у недељу 27. марта 2016. године

у цркви светог Саве по заврпетку свете Литургије која почиње у 10:00 часова служиће се помен свима који су пострадали у овом злочиначком походу на српске земље.

По завршетку помена у малој црквеној сали биће приказ књиге Мирка Думановића – ИЗ ТОПЛЕ СОБЕ.

НАЈАВА
Нато бомбардовање Српских земаља почело је 24. марта 1999. године у 19 часова и 55 минута. Бомбардовање није престајало све до средине јуна месеца исте године. За 78 дана убијено је најмање 2.500, а рањено и повређено више од 12.500 људи. и начињена је велика материјална штета а милиони људи, деце, жена и стараца на смрт преплашено.Годишњица НАТО бомбардовања


У структуру свог романа Батуран је инкорпорирао документа из историје о Србима и Јерменима од Битке на Сиракузи 663. до бомбардовања Србије 1999. oд стране 19 европских и америчких држава. У њему је обухватио све геноциде који су извршени над Србима и Јерменима од римске до америчке империје. Иако у овом роману има и историје и политике, он није ни историјски ни политички, него надисторијски и надполитички, са иронијским отклоном и према историји и према пoлитици. Аутор их у роману назива фамозним.

У паузи ће бити отворена Изложба кованог новца средњовековне Србије.
СРБИЈА, РУСИЈА И ВИЗАНТИЈСКО НАСЛЕЂЕ


НОВОСТИ ИЗ ЕДМОНТОНА

ПЈЕСМЕ


                       Пјесме

             Унук Ђеду исповест даје

                   Истини у походе

ЦШО Свети Саве у Едмонтону

Организујe презентацију романа

Радомира Батурана


КУСТОС МЕЗЕЗИЈА


Петак, 15. априла 2016. у 19 часова

Сала Цркве, 12904 112 St NW Edmonton